До понеделник най-късно страната ни влиза в оранжевата зона по разпространение

...
До понеделник най-късно страната ни влиза в оранжевата зона по разпространение
Коментари Харесай

България влиза в оранжевата зона до понеделник, засилват контрола в дискотеките |

До понеделник най-късно страната ни влиза в оранжевата зона по разпространяване на коронавируса поради повишаването на случаите.

Това разгласи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров по бТВ. По думите му ще се ускори контролът по съблюдаване на ограниченията на закрито, а по-драстично стягане ще има, когато влезем в алената зона. 

Проверките ще се засилят в нощните заведения в курортите, там усещанията са, че не се съблюдават никакви ограничения, изясни доктор Петров. 

Той добави, че ще бъде повишен и контролът по границите, поради многото преминаващи пренос през страната ни.  " Главно гастарбайтерите, които се връщат и стопират по няколко пъти, докато стигнат до границите. Има и скупчване по границите, тъй че втората насока за инспекциите е по тези трасета, както и местата за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене ", уточни доктор Димитров.

" Не може в едно заведение да се води, че имат 200 места, а вътре да има 2000 души. Заведения навън, където има скупчване на хора, също евентуално ще бъдат ограничавани, уточни зам.-министърът и акцентира, че плажовете не са такъв проблем. 

Според проекта за справяне с епидемията е при 14-дневна заболеваемост от 100 до 200 на 100 000 души. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР